Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 46

Thread: Paolo's GR 1SF build

  1. #11
    Hi BuffaloGhost,
    I'm looking forward to seeing yours evolve.
    I'm having problems with electronics at the moment.

  2. #12
    Hi Adam,
    I'll look into the rolling bridge, thanks.
    I'm having problems with the electronics. Just getting a lot of hum and nothing else. i saw Shazzrandom's Youtube on her gr-1sf build and she said she had to redo it all with shielded wires to lose the hum. What did you use? Any tips?
    Cheers

  3. #13
    Member BuffaloGhost's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Sheffield
    Posts
    172
    Quote Originally Posted by Paolo View Post
    Hi BuffaloGhost,
    I'm looking forward to seeing yours evolve.
    I'm having problems with electronics at the moment.
    Oh no paolo! Anything serious? Or just annoying? Iíve got this all to look forward to.

    I do have some very good electrical wiring technicians I can call on. But I kinda want to do it all myself.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #14
    Yep.
    Can't get rid of the loud Hum. I don't even get a tap sound when I tap the pickups. Have checked, and redone joins without any luck.
    having searched online and the forum, I think I'm going to order some braided shielded wire and do it all again. But am thinking surely they wouldn't supply un-sheilded wires if it didn't work?

  5. #15
    Member BuffaloGhost's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Sheffield
    Posts
    172
    That does sound strange. And itís all earthed correctly to the bridge? Thatís the only thing I could think of that would cause a huge hum.

    Iím sure someone will have better feedback than me though. Hang in there dude.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #16
    WIRING HUM! Need Help please.
    Very frustrated today as after the 3rd wiring attempt I still have the Hum! No idea why. Each attempt I have changed wires, added shielded wire, and on last attempt changed pots and switch. No change. Except my soldering improved.

    Here's what's happening:
    Turning the Master Tone pot to zero removes hum, even with Master Vol on high. is this a clue?
    Hum reduces when I touch components.
    Hum increases when I touch the cloth covered hot wires

    I have vintage shielded wire from Master Tone to Master Vol. And from Master Tone to Jack.
    Other wires are cloth covered.
    Hopefully someone can suggest something.
    CHeers

  7. #17
    Mentor Adam Barnes's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    norah head nsw
    Posts
    613
    Hey paolo i had a similar problem and it was a grounding issue, but finding it is the difficult bit. Good luck

  8. #18
    Overlord of Music Andy40's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,577
    Hi Paolo, Have you got an earth wire grounded to the bridge?

    Grab an wire with two alligator clips and try grounding the the bridge, quick way to see if that's an issue.
    Build #1 - ST-1 - Completed
    Build #2 - LP-1SS - Completed
    Build #3 - TLA-1R - Completed
    Build #4 - SGD-612 - Completed
    Build #5 - ES-1G - Completed
    Build #6 - STA-1HT | Completed
    Build #7 - ST1JR - Completed
    Current Build #8 - JBA-4
    Build #9 - Semi-scratch build Tele x 2 - Completed
    Current Build #10 - PRS-1H
    Current Build #11 - AGJR-1 - Completed
    Current Build #12 - ATL-1SB
    Current Build #13 - GST-1
    Current Build #14 - FBM-1

  9. #19
    Member BuffaloGhost's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Sheffield
    Posts
    172
    if its a hum that disappears when you touch the wires it sounds like an earth - when you touch that wire YOU effectively earth the wire.. hope you manage to sort it.

  10. #20
    Quote Originally Posted by Andy40 View Post
    Hi Paolo, Have you got an earth wire grounded to the bridge?

    Grab an wire with two alligator clips and try grounding the the bridge, quick way to see if that's an issue.
    Hi Andy,
    I haven't installed the wiring into the body yet. The loom is still on the piece of cardboard with pickups in position and there is a ground wire from a pot to the bridge. But no strings etc.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •